Nationaal landschap

Genieten van het leven doe je in het Nationaal Landschap Winterswijk. Een prachtig predicaat voor dit unieke gebied van 22.000 hectare inclusief delen van Aalten, Berkelland en Oost Gelre. In het verleden hebben de eigenaren van scholtenboerderijen met hun pachters en knechten een grote stempel gedrukt op het ontstaan van dit gebied. Houtwallen, beekjes, essen, molens, bossen en landerijen werden door hen ingericht en onderhouden. Het resultaat is een afwisselend coulisselandschap met een aantal natuurreservaten met zeldzame dieren en planten. Als je het Nationaal Landschap zelf wilt gaan verkennen, kun je bij VVV Winterswijk terecht voor meerdere routes.

Piet Mondriaan

Wist je dat Piet Mondriaan zijn eerste stappen op het kunstenaarspad zette in Winterswijk? Van zijn 8e tot zijn 20e levensjaar woonde hij aan de Zonnebrink 4 in Winterswijk. Daar raakte hij in de ban van het tekenen en later van het schilderen. Het oude woonhuis wordt nu een interactief museum over het leven van Mondriaan. In de bijbehorende galerie wordt in samenwerking met het Gemeentemuseum in Den Haag een expositie van vroege Mondriaans gerealiseerd.

Warenmarkt

De warenmarkt in Winterswijk wordt ook wel de gezelligste markt van de Achterhoek genoemd! De warenmarkt Winterswijk biedt om de Jacobskerk in het hart van het centrum een zeer uitgebreid assortiment zowel op de woensdag als de zaterdag. Van brood, bloemen, kaas vis, groenteboer tot kleding, tassen, stoffen en geurtjes. Na een bezoek aan deze gezellige markt ga je hoe dan ook met een volle tas weer naar huis.

100% Winterswijk

Welkom in Winterswijk, waar je rust én volop activiteit ervaart. Winterswijk is enorm veelzijdig. Laat je verrassen door de volle agenda en bezienswaardigheden! Op de site van 100% Winterswijk vind je alle informatie over Winterswijk, alles wat je maar zou willen weten over deze mooie plaats in de Achterhoek. www.100procentwinterswijk.nl